ENGDE

Vonós tanszak

hegedű, brácsa, cselló
A vonóshangszerek egyaránt kínálják a szólójáték és az együtt zenélés örömét. A hangszerrel való kapcsolat igazán bensőséges, hiszen a hangképzés közvetlenül a húrok megszólaltatásával történik.

Az iskola hangszerállományából van lehetőség – különösen a kisebb méretű – vonós hangszereket kölcsönözni a tanulmányok idejére. Később – amikor már nem nőnek a gyerekek – érdemes saját hangszert vásárolni. A hangszervásárlásban, tapasztalt tanáraink szívesen nyújtanak segítséget.

A szolfézs tanulmányok befejezésével – vagy akár párhuzamosan – van lehetőség az iskola vonószenekarába bekerülni, valamint különböző kamarazenei formációkban ismerkedni az együttes zenélés örömével. Az együttes-zenélés – a szakmai szépségen és hasznosságon túl – a közösségépítést is szolgálja. Olyan barátságok köttetnek itt a zeneiskola falain belül, amelyek akár egy életen át elkísérik a növendékeket.

A tanszak növendékei gyakran lépnek fel az iskola falain kívül is különböző városi rendezvényeken, felkéréseken, versenyeken. A tanév eseményei – Eredmények, Archívum. Ezek a fellépések segítik a színpadi gyakorlat kialakulását és olyan sikerélményt nyújtanak, amelyek az önbizalmat növelik és a további előmenetelre inspirálóan hatnak.

Tanárok

  • Baksa Krisztina
  • Bogáti László
  • Rábainé Vörös Györgyi
  • Szijártóné Tersztyánszky Dorottya
  • Vitályos Bence