ENGDE

Tanári kar

Zongoraművész diplomámat 2013-ban, a tanári mesterfokozatot 2014-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztem meg. Számos versenyen, mesterkurzuson vettem részt, jelenleg is rendszeresen játszom koncerteken. A zeneiskolában, - ahol korrepetítor és zongoratanár vagyok -2013-ban kezdtem a tanítást nagy lelkesedéssel és növendékeim iránti szeretettel. Emellett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola korrepetítora is vagyok. Magyar és japán nyelven vállalok tanítást. A két ország zenei képzésein, óralátogatásain szerzett tudást és tapasztalatot felhasználva kezdem kialakítani saját módszeremet. Célom a zene megszerettetése és az ifjúság zeneértőkké nevelése.

A növendékeim tanítása során igyekszem kiaknázni a zenetanításban rejlő különleges lehetőségeket. A zene személyiségformáló hatása, a sok új élmény, amelyet egy gyermek ezáltal kaphat, életre szóló lehet. Kodály szavaival élve: "Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon".
Zongoraművész, -tanári diplomám megszerzése után bő tíz évig a Marczibányi téri Kodály iskola zongoratanára, korrepetitora voltam. Két gyermekem születése utáni otthon töltött időszakból visszatérve 2020-tól tanítok Leopold Mozart Zeneiskolában.
Kedves területem a 4-6 éves korú gyermekek zongoraoktatása, melynek sajátos módszertanát egy művészeti óvodában alakítottam ki.
Lételemem a változatosság, a fejlődés és nyitottság az új ismeretek iránt. Számos hazai és nemzetközi zenei kurzus és továbbképzés aktív résztvevője voltam.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2017-ben művész diplomát, 2018-ban zeneművész-tanár képesítést szereztem. Tanárom Varga István volt.

Angol nyelvvizsgával rendelkezem és rendszeresen tanítok is ezen a nyelven. 2018-tól tanítok a Leopold Mozart Zeneiskolában, már több növendékem is a zenei pályát választotta. Fontos számomra, hogy a hangszeres órák jó hangulatban teljenek, így a gyerekek jól érzik magukat, szívesen jönnek, és a visszajelzések alapján gyakorolni is szeretnek otthon. Célom a hangszer és a zene szeretetét átadni nekik, hogy felnőtt korukban is szívesen járjanak koncertekre. Rendszeresen szervezek fellépési lehetőségeket, így kipróbálhatják a tanultakat a színpadon és nő az önbizalmuk is, ami később hasznukra válik.

Diplomámat 1998-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem középiskolai ének-zenetanár és karvezetés szakán szereztem meg. 1999 óta tanítok a Leopold Mozart Zeneiskolában szolfézst. 2014-től a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán módszertan oktató, illetve a főiskola Koncert Kórusának karnagya, 2016-tól a Központi Református Kórus karnagya vagyok. Ezek mellett két vegyeskart dirigálok, illetve kántori szolgálatot végzek a Budapest Pozsonyi úti Református gyülekezetben. Rendszeresen énekelek szólót különböző egyházi, illetve világi rendezvényeken. Az élményszerű éneklésen keresztül szeretném tanítványaimmal megszerettetni a szolfézst.

Hegedű- és brácsatanári diplomáimat Győrben és a budapesti Zeneakadémián szereztem. Az iskolában módom nyílik mindkét hangszer tanítására. Korábban 33 évig játszottam a Rádiózenekar brácsa szólamában; ebből 15 évig szólamvezető-helyettesi poszton. Alapító tagja voltam a Magyar Virtuózok Kamarazenekarnak. 2008-ban jöttem a budaörsi zeneiskolába. A tanításban igyekszem kamatoztatni azt a rengeteg zenei-művészi-emberi tapasztalatot, amit az elmúlt évek zenekari és kamarazenélési gyakorlata, a nagy művészekkel való együtt-muzsikálás során megéltem. Tanári működésem során több növendékemet készítettem már fel zenei pályára német nyelven is. Tanítványaimmal rendszeresen versenyzünk. Szívesen látogatom rangos hegedűtanárok kurzusait.

Célom a zene élvezetének, örömének átadása. Azt igyekszem elősegíteni, hogy növendékeim hangszertanulás közben sikerélményhez jussanak. Boldoggá tesz, ha láthatom megelégedettségüket egy-egy produkció után.

Diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kihelyezett tagozatán Debrecenben szereztem harsona művész-tanár szakon. Tanári pályámat 2002-ben kezdtem, a Leopold Mozart Zeneiskolában 2016 óta tanítok és vezetem a rézfúvós tanszakot. Aktívan besegítek a zeneiskolában működő fúvószenekar munkájába. 2008 óta a Diósdi Phoenix stúdió komolyzenei montírozója vagyok, emellett rendszeresen koncertezek.

Célom a komolyzene szeretetének átadása az ifjúság számára és a mélyrézfúvós hangszerek megismertetése és megszerettetése jó hangulatú órák keretében.

A Zeneakadémián karvezetést és zeneszerzést tanultam, 2018-ban diplomáztam zeneszerző-tanárként. 2009 óta tanulok magánéneket. A zeneiskola mellett dolgozom a Purcell Kórusban mint baritonista. Korábban az ELTE olasz-angol alapszakát végeztem el, így mindkét nyelven tudok tanítani a magyaron kívül, ez nagy szabadságot és gazdagságot jelent nekem. Jelenleg is képződöm Kokas Klára pedagógiájában, a Metamorphoses Meseterápiás Módszerben és Bálint-csoport vezetésben.

A zenét mélyen emberi dolognak tartom, belső lelki-szellemi világom olyan tájait tudom rajta keresztül megmutatni, amelyek más csatornán nem közlekedhetnek. Ha bárkinek átadhatom ennek az egyszerre erős és törékeny megszólalási módnak a szépségét akár alkotóként, akár előadóként, akár pedagógusként, az olyan ajándék, aminél kevés nagyobbat tudok elképzelni.

Már gyermekkoromban zongoratanár akartam lenni, a zene és a tanítás  kifogyhatatlan kincsesbányák számomra. Tudom, hogy ebben a kapcsolatban a személyes példa meghatározó. Igyekszem hitelesen élni, a gyerekek sokfélesége felé kíváncsisággal és felelősséggel fordulni. Diplomámat  a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Miskolci Tagozatán szereztem  zongora-és szolfézs tanárként.  A tanítás mellett meghatározó tapasztalatokkal gazdagodtam négy gyermekem felnevelése által is. Növendékeimmel szívesen veszek részt versenyeken, fesztiválokon, több alkalommal szerveztem nyári táborokat, tehetséggondozó programokat, koncertlátogatásokat. Az évek során néhány tanítványom a zenei pályát választotta, de igyekszem mindenkihez megtalálni az egyéni utat, hogy örömét lelje a muzsikálásban. 

Oboaművészi- és tanári diplomáimat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztem. Zenészként és pedagógusként is az újításokat keresem. Számtalan zenei stílusban és formációban zenéltem már, klasszikustól a könnyűzenéig. Jelenleg a Duna Szimfónikus Zenekar tagja vagyok.

Fontos számomra, hogy tanítványaimnak élményszerű pedagógiai módszerekkel tanítsam meg az alapokat. Továbbá céljaim közé tartozik, hogy növendékeimmel megszerettessem a zenét úgy, hogy mindennapjaik elemi részévé váljon.

2000 óta tanítok a Leopold Mozart Zeneiskolában, emellett zenetáborokban, kurzusokon itthon és külföldön. Megalapítottam és 13 évig vezettem a Zeneiskola fuvolaegyüttesét. Átiratokat készítek és zeneműveket komponálok tanítási célzattal is. Tanórámon rendszeres a közös éneklés, az improvizáció (Sáry-módszer).

Diplomámat 2000-ben szereztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Kortárszenei előadó, háromszoros Fischer Annie ösztöndíjas, kétszeres Artisjus- és Lajtha-díjas fuvolaművész vagyok. Nemzetközi versenyen I. és különdíjat nyertem, 2017-ben az amerikai nemzetközi fuvolafesztivál ösztöndíját. Több kortárs szerző komponált számomra művet. Játszom magyar pásztor fúvós hangszereken, amelyek egyedülivé tették munkámat a fuvolaművészek körében. Jazz- és népzenészekkel létrehoztam a Magyar Motívumok c. műsort. Tagja vagyok az EAR Együttesnek, Fuvola & Tánc produkciónak. Magyar Állam tulajdonát képező aranyfuvolán koncertezem.

Angol és német nyelven vállalok tanítást.

Ütőhangszeres tanulmányaimat 8 évesen kezdtem Szentendrén a Vujicsics Tihamér Zeneiskolában. Középiskolába a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába jártam melyet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola követett. 2005–ben szereztem diplomát klasszikus ütőhangszer szakon ahol többek között a következőkre lettem figyelmes: a zene és a hangszeres játék tanulása köti össze a legjobban a jobb és bal agyféltekét, segíti a nyelvi fejlődést, csiszolja a memóriát, jobb teljesítményre késztet, segít az érzelmi fejlődésben, közösséget teremt és sikerélményt ad. Rengeteg jótékony hatása van: ilyen a nem tudatos lelki tartalmak megélése és feldolgozása, vagy zenehallgatáson, vagy zenélésen keresztül.
Nos, mióta ezekről a nem mellékes dolgokról szó esett a főiskolán azóta tudom hogy fontos munkát végzünk a kolegákkal és megtisztelő hogy itt lehetek a zeneiskolban.

2015 óta vagyok a Leopold Mozart Zeneiskola zongoratanára, 2018-tól a zongora tanszak vezetője. Budaörsön élek családommal együtt.

Zenetanárként a szakmai minőség mellett növendékeim zenei nevelésében fontosnak érzem, hogy a gyermekeknek örömet okozzon a zenével való foglalkozás. Tanítványaim közül többen értek el regionális és országos versenyeken eredményeket, voltak, akik a zenei pályát választották hivatásuknak. Igazi sikernek mégis azt tartom, ha növendékeim a közös munka során felfedezik a tanulás örömét, a kitartó munka és a siker közötti összefüggést, és tanulmányaik végén érettebb személyiséggel magukkal viszik a zene értő szeretetét, ami egy életen keresztül örömforrás lehet számukra.

Végzettségeim: zongoratanár (Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola, Budapest), tehetségfejlesztő tanári Ma (Eszterházy Károly Egyetem, Eger), zongoratanár Ma (Pécsi Egyetem Művészeti Kar)

Végzettségem szerint zeneirodalom-tanár, zenetörténész és egyházzenész vagyok (Budapest, LFZE). A tanítás mellett, mint kutató, régi – középkori és kora-újkori – zenetörténettel foglalkozom a Zenetudományi Intézetben. A legkülönbözőbb tárgyú zenetudományi konferenciákon való passzív részvétellel tartom napra készen a tudásomat, miközben szűkebb szakterületem tárgyában rendszeresen publikálok, előadok itthon és külföldön egyaránt. 19 éves korom óta foglalkozom gyerekekkel, kórussal, szolfézstanítással, egyházzenével. Német és olasz nyelvből középfokú nyelvvizsgát tettem, de az angolt is középszinten használom.

2005 óta vagyok a budaörsi zeneiskola zeneirodalom-tanára. Növendékeimmel 2006 óta számos emlékezetes és eredményes műveltségi vetélkedőt tudhatunk magunk mögött (Bartók, Kodály, Erkel, Liszt). A zeneirodalom-órák célja, hogy a zenei ismeretek bővítése mellett a zenehallgatás, a zene általi „gondolat-ébresztés” és a zenéhez kapcsolódó szerteágazó műveltség megszerzése olyan élménnyé váljék a fiatalokban, amely felnőtt korukra elkíséri őket.

Fuvolatanári diplomámat a Győri Zeneművészeti Karon szereztem Ittzés Gergely, Jóföldi Anett és Arnóth Balázs tanítványaként. Tanári tevékenységeim mellett a mai napig aktívan kamarazenélek és koncertezem a 2010-ben alakult Flautett Fuvolakvartettben, ahol a hagyományos szopránfuvola mellett gyakran játszom alt- és basszusfuvolán. Zenei tanulmányaim mellett 2019-ben Alexander-technika tanári diplomát is szereztem. A módszer elsajátítói képessé válnak testük fölösleges izomfeszültségeit felismerni és elengedni, s ezzel egy fájdalommentes, optimális mozgásmintát kialakítani. Amellett, hogy magánpraxisomban segítséget nyújtok a hozzám forduló nem csak zenészeknek, fuvolatanárként növendékeimnek is tanítom a módszert, mely zenetanulásuk sikerességéhez nagyban hozzájárul. Szívesen kísérem növendékeimet zongorán, ezáltal teljesebb hangzásélményhez juttatva őket.

Diplomámat a Liszt Zeneművészeti Főiskolán szereztem 2002-ben. 2010 óta tanítok a Zeneiskolában. Életünk legfontosabb értéke az idő. A gyermekek idejük nagy részét az iskolapadban töltik, javarészt hasznavehetetlen lexikális tudás elsajátításával, elvéve a lehetőséget az egyéb fontos képességek fejlesztésétől, a világ felfedezésétől, megismerésétől, megértésétől. Zenetanárként óriási lehetőség, - és egyben felelősség is - hogy hetente egy órát egyénileg együtt tölthetünk a gyerekekkel. Remélem, hogy a zenén keresztül sikerül ebben az időben élményszerű ismeretekkel gazdagítanom tanítványaimat, és ezáltal teljesebb, egészségesebb emberré válhatnak.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének-zene tanár és karvezetés szakán 2000-ben szereztem diplomát, majd két év alatt elvégeztem ugyanitt a zongorakísérő-korrepetitor szakot is. 2001 óta a zeneiskola szolfézstanára és zongorakísérője vagyok.

Kóruskarnagyi tevékenységemet egyrészt a zeneiskola leánykarában, másrészt a Budaörsi Pro Musica Kórus másodkarnagyaként végzem. 2014-től az iskola Zeneismeret tanszakának vezetője vagyok.

Azt gondolom, hogy bármilyen módon közelítjük meg a zenét, hangszeres, énekes vagy elmélet oldalról, a cél az, hogy örömet okozzon diáknak, tanárnak egyaránt.

Diplomámat 1998-ban szereztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola debreceni tagozatán. 2003 óta tanítok a Leopold Mozart Zeneiskolában. Növendékeimnek személyre szabott kis kompozíciókkal is élményszerűbbé teszem a közös munkát, melyet olasz és angol nyelven is vállalok.

A költővel együtt vallom, hogy „…csak az boldog, ki játszhat”, márpedig a zenetanulás komoly játék. Célom, hogy minél több ifjúval megismertessem a zenélés – és ezen belül a gitárjáték – boldogságát.

Pedagógus családba születtem, első hegedűtanárom a nagymamám volt, gyerekkorom óta a tanári pályára készültem. A Pécsi Tanárképzőn, majd a budapesti Zeneakadémián szereztem diplomát. Tanáraim Csanyi Béla, Gyermán István és Vermes Mária voltak. 17 évig tanítottam a zuglói Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola intézményében, a tanítás mellett 1992 óta játszom az Orfeo Zenekarban. Sok éves szakmai, pedagógiai tapasztalatomat a Leopold Mozart Zeneiskolában is szeretném átadni.

2000-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola pécsi tagozatán tanári, majd Szegeden 2002-ben fagottművész-tanári diplomát szereztem.

A Leopold Mozart zeneiskolában 2002 óta tanítok. Gyakran lépek fel zenekari és kamarazenei formációkban egyaránt.

Fontos számomra, hogy növendékeim a hangszeres órákon ne csak a hangszert, hanem magát a zenét, zenélést szeressék meg, és az itt megszerzett tudásukat később hobbiként vagy profi zenészként is önállóan alkalmazni tudják.

Előadóművész diplomámat 2012-ben, tanári mesterdiplomámat 2014-ben szereztem kiváló minősítéssel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Két Országos Gitárverseny (2003/06) győztese, illetve 2007-ben a Cseh Rádió Nemzetközi Versenyének döntőse voltam. 2007 óta foglalkozom zenetanítással. Zenepedagógiám lényege a zene szeretetére nevelés, illetve a zenén keresztül a mindennapi életben is hasznosítható kompetenciák erősítése, fejlesztése.

A gitártanári és kamaraművész diploma megszerzését követő külföldi kurzusok befejezése óta tanítok magyar és angol nyelven. Óráimon az egyéni hangszeres repertoár bővítése mellett nagy hangsúlyt fektetek a közös zenélés lehetőségeire. Előadóként, a kedvenc zenetörténeti korszakaim a XX-XXI. század és a régizene. Leendő növendékeim közé elsősorban olyan gyermekeket várok, akik erős belső késztetést éreznek magukban az egyéni és a közös zenélés iránt, jó zenei képességűek, szorgalmasak.

Hegedűtanári diplomámat Debrecenben, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szereztem 1985-ben. Ezután felvételt nyertem a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekarba, melynek ma is tagja vagyok. Zenei pályaválasztásomban meghatározó szerepet játszott, hogy énekeltem a Magyar Rádió Gyermekkarában, majd később zenekari játékosként több neves művésszel dolgozhattam együtt.

Célom, hogy a gyerekek olyan zenei tudást és élményt szerezzenek, mellyel jobbá és színesebbé tehetik mindennapjaikat és akár jövőjüket is.

Diplomáimat a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán (zongoratanár, 1988) valamint a Müncheni Zeneművészeti Egyetemen (csembaló-és kamarazeneművész-tanár, 1992, 1993) szereztem. Tanítottam itthon és Németországban alap-közép-és felsőfokú intézményekben egyaránt, így német nyelven is vállalom az oktatást. Aktívan zenéltem külföldi és hazai pódiumokon szólistaként, kamarazenészként, és a Müncheni Bach Collegium csembalistájaként. 2015-től mesterkurzusok, továbbképzések előadója vagyok.

Bízom és hiszek benne, hogy a zenetanításon keresztül harmonikusabb, teljesebb embereket nevelünk növendékeinkből, akik megtalálják és ki tudják fejezni saját egyéniségüket, úgy, hogy az a közösség javát szolgálja.

Fuvolatanári diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Szakán szereztem, majd ezt követően hosszabb ideig Budapesten tanítottam. Ottani régi zenét kedvelő kollégáimmal alapítottuk meg az Aulos Együttest, melynek blockflöte és barokk fuvolistájaként szerepeltem hazai és külföldi koncerteken, hangfelvételeken. 2001-től tanítok a budaörsi Leopold Mozart Zeneiskolában, 2006. óta vagyok a fafúvós tanszak vezetője. Fuvolázni, furulyázni és kamara zenélni vágyó növendékeket várok tanítványaim közé, akiknek átadhatom életünk leginkább harmónialényegű jelenségének, a zenének és aktív átélésének örömét.

Trombitaművész-tanári diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szegedi Tagozatán szereztem meg 2003-ban. Még hallgatóként ’99-ben a szegedi és a debreceni főiskolák közötti, majd 2000-ben az Országos Főiskolai Versenyt nyertem meg. Aktívan zenélek kamara- és zenekari zenészként itthon és külföldi pódiumokon egyaránt. Budaörsön 2001 óta tanítok, tanítványaim ez idő alatt számos versenyről hoztak el I., II. és III. díjakat. Az iskola fúvószenekarát 2014-től vezetem. A klasszikus repertoárt rendszeresen színesítem népszerű művek átirataival, melyeket a zenekar tagjai és a közönség egyaránt szívesen fogad.

Diplomáimat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és Főiskolán szereztem meg ének-zenetanár és karvezetés, zeneelmélet-tanár, zongoratanár és kamaraművész szakokon. 2008 óta Zeneiskolánk zongoratanáraként és korrepetitoraként dolgozom. Fúvós, vonós regionális és országos versenyeken, felvételiken veszek részt zongorakísérőként, emellett két kórusban énekelek, valamint zongorázom. Tanításomban önismereti módszerek és a Kovács-módszer alkalmazásával is szeretnék még közelebb kerülni a gyerekek lelkéhez. Zongoratanárként célom, hogy a növendékeim örömüket leljék a zenélésben és zeneszerető, zeneértő, önismeretben gazdagodó, egészséges lelkületű felnőttekké váljanak általa.

Gordonka tanári diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Budapesti Tanárképző Intézetében szerezetem 1988-ban. Két év zenekari zenészként, majd a gyermekiemmel otthon eltöltött évek után 1999. szeptember óta vagyok a Zeneiskola tanára. Több továbbképzés, szakmai tanulmány és az eltelt évek tapasztalatait hasznosítva foglalkozom a növendékeimmel. Örömömre szolgál, hogy sok gyermekkel hosszú évekig tartó közös munka és jó emberi kapcsolat alakul ki közöttünk, aminek eredményeként sikerül egy életre szóló lehetőséget teremteni a zenélésre. Felnőtté vált növendékeim között vannak, akik hivatásukként választották a zenei pályát. Hosszú évek óta fogom össze a gitár és vonós tanszak munkáját.

Diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Konzervatóriumában szereztem 1998-ban. 2010 szeptemberétől tanítok ebben az iskolában furulyát és trombitát. 2013-tól 2018-ig tanügyi és adminisztrációs feladatokért felelős igazgatóhelyettes feladatkört láttam el. Növendékeim rendszeresen szerepelnek az iskola hangversenyein, rendezvényein. Munkám során kiemelten fontosnak tartom a korrektséget, kiszámíthatóságot és megbízhatóságot. Pedagógiai munkám során különös figyelmet fordítok a zenei megformálás igényességére.

Felsőfokú tanulmányaimat a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében, majd Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végeztem.

Tanári pályámat 2009-ban kezdtem, 2013 óta vagyok Zeneiskolánk tanára. Kamaraegyüttesekben játszom a legszívesebben, ezt az örömöt tanítványaim számára is igyekszem átadni, akik játszanak a klarinét-quartett, -trió, illetve alkalmanként a klarinétzenekar büszke tagjaként.

Örömmel tölt el, ha a gyerekek csillogó szemmel érkeznek azzal, hogy hangszeren szeretnének játszani. Célom, hogy a zene szeretete tanítványaimat boldogabb, gazdagabb emberré tegye. 

2003 óta dolgozom a zeneiskolában ütőhangszeres tanárként. Diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Budapesti Tanárképző Intézetében szereztem meg. Szólistaként több önálló koncertet is adtam Budaörsön. A mai napig aktívan zenélek zenekarban. Tanításom fő célja, hogy a hozzám kerülő gyermekekkel megszerettessem a zenét és komplex tudást nyújtsak nekik az órákon. Növendékeim közül többen szerepeltek országos versenyen és rendszeres szereplői a város rendezvényeinek.

Fuvolaművész diplomámat Győrben, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karán szereztem. Nagyon szeretek szimfonikus zenekarban játszani, kamarazenei formációkban fellépni, érdekel az összművészeti alkotás, és nyitott vagyok a minőségi, értéket képviselő könnyűzenei összeállításra is.

A tanítás számomra elsősorban a zene gyógyító erejének az átadásáról szól. Vezetni szeretném a növendékeket, hogy ki-ki megtalálja a saját útját és a fuvolázás helyét a saját életében. A zenélés olyan élményt nyújt, amivel a gyerekek önmagukat is jobban megismerhetik, így teljesebb, szebb, örömtelibb életet élhetnek.

Szeretném, ha megéreznék annak a szabadságát, hogy saját érzéseinket, véleményünket, szenvedélyünket, gondolatainkat fuvolázással, zenéléssel is kifejezhetjük.

2017-ben zongoraművész-, 2018-ban művésztanár-diplomát szereztem a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen (Zeneakadémia).

Tanári pályámat egyetemista fejjel, 22 évesen kezdtem. A Zeneiskolában 2018 februárja óta tanítok. Óráimon törekszem a munkás, ezzel együtt oldott hangulatú, vidám légkör megteremtésére. Fontosnak tartom, hogy minden növendékem a képességeinek megfelelő ütemben haladjon, valamint olyan darabokat játsszon, amelyekben örömét leli. Érdeklődés esetén szívesen osztok meg tanítványaimmal a zene tágabb körébe tartozó érdekességeket is, legyen szó akár zeneszerzőkről, más hangszerekről, híres zeneművekről vagy előadókról.

Egyáltalán nem célom minden növendékemből zongoraművészt nevelni – zeneszerető, ezáltal teljesebb életet élő embert annál inkább. Az aktív zenélést igyekszem a tanítás mellett is megőrizni.