Tel: +36 (23) 799-181
Email: titkarsag@leopoldmozart.hu
PótbefizetésMűvésztanári hangverseny

Pótbefizetés

2020. február 17. hétfő 14-18 óráig, Könyvtár (II/6.)

Művésztanári hangverseny

2020. február 20. csütörtök 18 óra, Kamaraterem, Vissi Barnabás zongoraestje

Tovább...

Jelentkezés, felvételi meghallgatás

Iskolánk művészeti képzéseire az általános- és középiskolai korosztályból várjuk a jelentkezőket. A hangszertanulás sajátosságaiból fakadóan érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni a tanulást. A választás megkönnyítése érdekében minden évben nyílt napokat tartunk. (Rólunk/Nyílt nap)

Felvételi meghallgatás új növendékek részére

Adatfelvételi lap: Rólunk/Nyomtatványok

A tanév végén a meghirdetett időpontban (Rólunk/Jelentkezés) felvételi meghallgatást tartunk minden hangszerre, valamint a szolfézs előképzőre. Itt kérjük az adatfelvételi lapot – amennyiben már kitöltötték – leadni, vagy a helyszínen kitölteni, majd amennyiben már választottak hangszert, az adott szaktanárnál jelentkezni. Aki nem tudott még hangszert választani, szaktanárainktól kaphat segítséget és útmutatást.

Tanáraink a jelentkező gyermek hallását, ritmuskészségét és a választott hangszerhez kapcsolódó adottságait vizsgálják és értékelik. A pontszámok alapján az eredményről a emailben kapnak értesítést. A zeneiskolával szeptemberben kerül tanulói jogviszonyba a gyermek, az órabeosztásokat és a szülői nyilatkozat kitöltését követően. A helyhiány miatt be nem került gyermekeket várólistára vesszük és felszabaduló hely esetén azonnal értesítjük.

Szeptemberben azon érdeklődők számára, akik a tanév végén még nem tudták biztosan eldönteni, hogy szeretnének-e a zeneiskolánkban tanulni, pót-meghallgatást tartunk. A pontos időpontról a honlapunkról tájékozódhatnak. (Rólunk/Jelentkezés) A felvételi meghallgatás eljárása megegyezik a fentiekkel.

Szolfézs előképzőre történő jelentkezés esetén  az őszi meghallgatás nem csak a zeneiskolában, hanem az adott iskolákban (Mindszenty, Bleyer, 1.sz.ált. isk.) is zajlik. Ebben az esetben az adatfelvételi lapot kérjük, az adott szaktanárnak szeptember 10-ig leadni szíveskedjenek. Részletes információk a honlapon, valamint az iskolák hirdetőtábláin.

Visszajelentkezés a következő tanévre a zeneiskolával jogviszonyban álló diákjaink számára

Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy a következő tanévre a visszajelentkezési lapot (Rólunk/Nyomtatványok) kitöltve a növendék főtárgy-tanáránál legkésőbb a vizsgákig leadni szíveskedjenek! Köszönjük!

Kötelezően választható tantárgyak felvétele

A szolfézs alapvizsgát sikeresen letett diákok a következő tantárgyak közül választhatnak:

  • vonószenekar
  • kamarazene
  • szolfézs
  • fúvószenekar
  • kórusok
  • zeneirodalom
  • zeneelmélet

Kérjük, a visszajelentkezési lapra a szaktanárokkal való konzultáció után feltüntetni, milyen tárgyat választott a növendék. A csoportbeosztásokat a tanév végén elkészítjük és közzétesszük, ezzel is megkönnyítve az egyéb különórák beosztását ősszel.

Térítési díjak és tandíjak – 2018/2019

Hangszerbérleti – és használati adomány: 6.000,- Ft / félév