Tel: +36 (23) 799-181
Email: titkarsag@leopoldmozart.hu
Adventi HangversenyÁdventi hangverseny

Adventi Hangverseny

2019. december 7. szombat, 19 óra Budaörsi Evangélikus Templom

Tovább...

Ádventi hangverseny

2019. december 7. szombat 19 óra Evangélikus Templom

Jelentkezés, felvételi meghallgatás

Iskolánk művészeti képzéseire az általános- és középiskolai korosztályból várjuk a jelentkezőket. A hangszertanulás sajátosságaiból fakadóan érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni a tanulást. A választás megkönnyítése érdekében minden évben nyílt napokat tartunk. (Rólunk/Nyílt nap)

Felvételi meghallgatás új növendékek részére

Adatfelvételi lap: Rólunk/Nyomtatványok

A tanév végén a meghirdetett időpontban (Rólunk/Jelentkezés) felvételi meghallgatást tartunk minden hangszerre, valamint a szolfézs előképzőre. Itt kérjük az adatfelvételi lapot – amennyiben már kitöltötték – leadni, vagy a helyszínen kitölteni, majd amennyiben már választottak hangszert, az adott szaktanárnál jelentkezni. Aki nem tudott még hangszert választani, szaktanárainktól kaphat segítséget és útmutatást.

Tanáraink a jelentkező gyermek hallását, ritmuskészségét és a választott hangszerhez kapcsolódó adottságait vizsgálják és értékelik. A pontszámok alapján az eredményről a emailben kapnak értesítést. A zeneiskolával szeptemberben kerül tanulói jogviszonyba a gyermek, az órabeosztásokat és a szülői nyilatkozat kitöltését követően. A helyhiány miatt be nem került gyermekeket várólistára vesszük és felszabaduló hely esetén azonnal értesítjük.

Szeptemberben azon érdeklődők számára, akik a tanév végén még nem tudták biztosan eldönteni, hogy szeretnének-e a zeneiskolánkban tanulni, pót-meghallgatást tartunk. A pontos időpontról a honlapunkról tájékozódhatnak. (Rólunk/Jelentkezés) A felvételi meghallgatás eljárása megegyezik a fentiekkel.

Szolfézs előképzőre történő jelentkezés esetén  az őszi meghallgatás nem csak a zeneiskolában, hanem az adott iskolákban (Mindszenty, Bleyer, 1.sz.ált. isk.) is zajlik. Ebben az esetben az adatfelvételi lapot kérjük, az adott szaktanárnak szeptember 10-ig leadni szíveskedjenek. Részletes információk a honlapon, valamint az iskolák hirdetőtábláin.

Visszajelentkezés a következő tanévre a zeneiskolával jogviszonyban álló diákjaink számára

Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy a következő tanévre a visszajelentkezési lapot (Rólunk/Nyomtatványok) kitöltve a növendék főtárgy-tanáránál legkésőbb a vizsgákig leadni szíveskedjenek! Köszönjük!

Kötelezően választható tantárgyak felvétele

A szolfézs alapvizsgát sikeresen letett diákok a következő tantárgyak közül választhatnak:

  • vonószenekar
  • kamarazene
  • szolfézs
  • fúvószenekar
  • kórusok
  • zeneirodalom
  • zeneelmélet

Kérjük, a visszajelentkezési lapra a szaktanárokkal való konzultáció után feltüntetni, milyen tárgyat választott a növendék. A csoportbeosztásokat a tanév végén elkészítjük és közzétesszük, ezzel is megkönnyítve az egyéb különórák beosztását ősszel.

Térítési díjak és tandíjak – 2018/2019

Hangszerbérleti – és használati adomány: 6.000,- Ft / félév